Κριτική Επιτροπή

Η κριτική επιτροπή των Tourism Awards απαρτίζεται από 38 διακεκριμένες προσωπικότητες του τουρισμού και των επιμέρους τομέων αξιολόγησης, με πρόεδρο τη Μάγια Τσόκλη.

To μήνυμα της κριτικής επιτροπής προς τους βραβευθέντες

 

 

Μάγια Τσόκλη
Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Αφού συγχαρώ όλους αυτούς που -με όραμα και σκληρή δουλειά- βραβεύτηκαν φέτος, μοιράζομαι μαζί σας την σκέψη ότι η αβεβαιότητα που ζούμε μπορεί να γίνει και απελευθερωτική, με την έννοια ότι μας δίνει την ευκαιρία -εφόσον βέβαια παραμείνουμε στο παιχνίδι- να δοκιμάσουμε ιδέες και επιχειρηματικές συνταγές που είτε δεν τολμούσαμε, είτε δεν είχαμε κανέναν λόγο να δοκιμάσουμε πριν.  Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ο χρόνος του εγκλεισμού μας έκανε σοφότερους, ότι η πανδημία είναι μία ευκαιρία να επανεφεύρουμε τους εαυτούς μας και να απομακρυνθούμε από βαρίδια του παρελθόντος.

 

Γιώργος Ηλιόπουλος

Managing Director AIPHORIA Consulting, Πρόεδρος Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας

Οι σύγχρονες γενιές στη χώρα μας βιώνουν πλέον τρεις κρίσεις: την οικονομική, την κλιματική και τώρα την υγειονομική. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ακόμα πιο σημαντική η ανάδειξη, η αναγνώριση και η βράβευση των άριστων. Οι Έλληνες γνωρίζουμε από φουρτούνες και η αριστεία στο επιχειρείν ξεκάθαρα συνεισφέρει σε μια πιο βιώσιμη ανάπτυξη, μεταξύ άλλων και μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο και την οικονομία.

 

Ντέπυ Χιωτοπούλου
Δημοσιογράφος, Έθνος της Κυριακής και debbiestravel.gr

Φέτος, η επιβράβευση της αριστείας των επιχειρήσεων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, και όχι μόνο για εκείνους που απέσπασαν τα χρυσά, τα ασημένια και τα χάλκινα βραβεία, αλλά και για όλους όσοι ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν.

Όσο για τα θετικά στοιχεία που ενδέχεται να ξεχωρίσουν στην επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού, θα ήθελα να δω ποιότητα και όχι ποσότητα – όπως άλλωστε συνηθίζονταν-, θα ήθελα ο ελληνικός τουρισμός να αποκτήσει στερεές βάσεις και να εξελιχθεί σ’ ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά της χώρας μας. Να έρθει η επιμήκυνση της σεζόν, με σταθερές αξίες, με ποιοτικό και εναλλακτικό προϊόν που θα διοχετεύεται όλες τις εποχές του χρόνου. Γιατί η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει τουρισμό όλο τον χρόνο, αρκεί να το πιστέψει και όχι να κινεί τον τουρισμό στον ‘αυτόματο πιλότο’.

 

Michel Massadakis
Advisor Bookboost, Guest Messaging – Fοunder Doberman, Digital Agency

Ξεκινάμε να βλέπουμε φως στο βάθος του τούνελ, στον κλάδο της φιλοξενίας. Τα πράγματα αρχίζουν σιγά σιγά να κινούνται μετά από μία από τις χειρότερες παγκόσμιες κρίσεις στα χρονικά. Κανείς δεν γνωρίζει την πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε. Οι νέοι κανόνες σχετικά με το social distancing, την καθαριότητα, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς και όλοι οι νέοι κανόνες που θα εφαρμοστούν θα αυξήσουν τις υποχρεώσεις όλων των εμπλεκόμενων.

Είμαι σίγουρος για ένα πράγμα: ότι τα ψηφιακά κανάλια θα συνεχίσουν να έχουν κεντρικό ρόλο στο νέο πλαίσιο. Ο κλάδος θα αναζητήσει τρόπους να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του, να χτίσει πιο ισχυρά brands, να επικοινωνήσει, να συνδεθεί καλύτερα με τους πελάτες και να τους προσφέρει νέα ψηφιακά εργαλεία για μια πιο λειτουργική και ευχάριστη διαμονή. Οι φετινοί νικητές έχουν το προβάδισμα και θα είναι αυτοί που θα ηγούνται της κούρσας και στο μέλλον. Συγχαρητήρια! Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά!

 

Κωνσταντίνος Στεφανακίδης
Εκπαιδευτικός Επισιτισμού και Φιλοξενίας Σχολών Υπουργείου Τουρισμού

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και προπάντων στους νικητές αυτής της δοκιμασίας. Ήταν ακόμα μία τρανταχτή απόδειξη το πόσο όλοι θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτό τον τόπο. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας είναι και το πως βλέπει το θέμα της επιβράβευσης. Γιατί αυτή συνδέεται άρρηκτα με το δίκαιο, το αξιοκρατικό, το πετυχημένο. Με άλλα λόγια η επιβράβευση των καλύτερων αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για βελτίωση. Κι εσείς ανοίγετε αυτόν τον δύσκολο δρόμο.
Και πόσο διακριτή είναι αυτή η ανάγκη τώρα, που καλούμαστε να βγούμε δυνατοί ξανά ως άνθρωποι και ως χώρα μετά από την εμπειρία του κορωνοϊού. Θα δοκιμαστούμε και θα διεκδικήσουμε άξια τη θέση μας ανάμεσα στους καλύτερους και πάλι. Αυτός είναι και ο σκοπός του θεσμού.
Μας δίνεται τώρα μια μοναδική ευκαιρία να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και με οδηγό τον τουρισμό, μια νέα ελπίδα να ξαναγεννηθεί για την ελληνική οικονομία. Είναι εθνική πλέον υπόθεση. Νέες αγορές, νέα πελατεία, νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα αναδειχθούν. Οι millennials, οι εναλλακτικοί μορφές τουρισμού, η γαστρονομία, οι εξατομικευμένες υπηρεσίες θα είναι στο προσκήνιο.
Συνεχίστε να δίνετε αξία στην μοναδική ελληνική ομορφιά και πάντα πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά, γιατί είστε οι πρωταθλητές μας.

 

Αγλαΐα Κατσιγιάννη
Διεθνολόγος – Πρόεδρος Παραπληγικών Δράμας

Σήμερα, μετά από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσε ο πλανήτης τους τελευταίους μήνες, βραβεύουμε αυτούς που μέσα από αντίξοες καταστάσεις, δυσκολίες, εμπόδια, απογοητεύσεις, συνέχισαν να ονειρεύονται, να επενδύουν, να στηρίζουν, να υλοποιούν το όραμα τους για την ποιοτική προσφορά προς τον ταξιδιώτη. Η φετινή απονομή των Tourism Awards είναι ξεχωριστή και ίσως πολύ πιο σημαντική από τις προηγούμενες. Αυτή την χρονιά η αγκαλιά της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη, πιο ζεστή. Η καρδιά της χτυπάει πιο δυνατά από ποτέ! H επόμενη μέρα μας βρήκε νικητές. Ευχαριστούμε όλους εσάς που είστε ο άνεμος κάτω από τα φτερά της υπέροχης χώρας μας!

WordPress Theme built by Shufflehound. © 2020 Boussias Communications, all rights reserved.